Fysik

Kernefysik

05. januar 2021 af august543 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har udregnet en opgave som en træning til en prøve.

Det resultat jeg får, stemmer dog ikke overens med facit. Facit siger at de burde give 6,619*1014 Hz.

Jeg kan ikke lige umiddelbart spotte fejlen. 

Tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: kernefysik.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du har indsat bølgelængden i formlen for energien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2021 af peter lind

Venstre side ser også meget forkert ud. Der skal stå E =h*f = h*c/λ <=> c/λ


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke formlen E=h*f, der skal bruges her,, men c = f*λ. λ er regnet ud ved hjælp af Rydbergformlen, det er E ikke.


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.