Matematik

stokastisk variabel

08. januar 2021 af august543 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg skal opstille en stokastik variabel i en matematikopgave men jeg er lidt i tvivl om hvad jeg præcist skal gøre. I første omgang tænkte jeg at man skal angive sandsynligheden for at en gymnasie elev er ryger eller ej hvilket er 0.5 p(X=ryger)=0.5. Jeg ved dog ikke om det er rigtigt.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2021 af peter lind

Det du skriver i #0 stemmer ikke med den opgave du har vedlagt.

Jeg gør opmærksom på at det jeg skriver er udfra den vedlagte opgave

a) det er en binomialfordeling med p = 0,18 og n = 882

b) brug dit CAS værktøj.


Svar #3
08. januar 2021 af august543

#2

Det du skriver i #0 stemmer ikke med den opgave du har vedlagt.

Jeg gør opmærksom på at det jeg skriver er udfra den vedlagte opgave

a) det er en binomialfordeling med p = 0,18 og n = 882

b) brug dit CAS værktøj.

Der står i delopgave a at jeg skal indføre en stokastisk variabel, så jeg tænke om jeg skal skrive P(X=ryger)=0.5, eller om jeg bare jeg lave en binomialfordeling. Ved du desuden hvordan man kan udregne det i nspire. Jeg skrev til min lærer i forgårs, men jeg har ikke rigtig kunne få fat i ham. Tusind tak for hjælpe på forhånd!. Du er en stor hjælp:))


Svar #4
10. januar 2021 af august543

#2

Det du skriver i #0 stemmer ikke med den opgave du har vedlagt.

Jeg gør opmærksom på at det jeg skriver er udfra den vedlagte opgave

a) det er en binomialfordeling med p = 0,18 og n = 882

b) brug dit CAS værktøj.

Skal jeg bare skrive binomPdf(882,0.18)? Jeg får det til 9,.....


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2021 af AMelev

a) Den stokastiske variabel er X = antal rygere og X ~ b(882,0.18)

b) P(X ≤ 150)
I Nspire: binomcdf(882,0.18,150)


Svar #6
10. januar 2021 af august543

#5

a) Den stokastiske variabel er X = antal rygere og X ~ b(882,0.18)

b) P(X ≤ 150)
I Nspire: binomcdf(882,0.18,150)

I delopgave a, når jeg skriver binomPdf(882,0.18) så får jeg et meget underligt tal, så jeg ved ikke rigtig hvad jeg gør fokert. Og tusing tak fordi du hjælper!:)


Skriv et svar til: stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.