Matematik

fremskrivningsfaktor / renter

16. januar 2021 af prettystranger - Niveau: C-niveau

hvordan kan man løse det her i et program som fx. maple?

Indbyggertallet i en dansk provinsby vokser i 2017 med 5%, i 2018 med 6,7%, i 2019 med 3,8% og i 2020 faldt indbyggertallet med 4,2%.

a) Bestem den gennemsnitlige årlige vækstrate i procent i byen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} \left (1+r_{\textup{middel}} \right )^4=1.05\cdot 1.067\cdot 1.038\cdot 0.958=1.11408\\\\ 1+r_{\textup{middel}}=1.11408^{0.25}=1.02738\\\\ r_{\textup{middel}}=0.02738=2.7\% \end{array}


Skriv et svar til: fremskrivningsfaktor / renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.