Matematik

Isoler y i ligningen:

17. januar 2021 af freja9292 - Niveau: B-niveau

-15x+5y-45=0

hvordan isloere jeg y???


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2021 af Ukendterjeg

Det er teknisk set umuligt at løse en ligning med to ubekendte, derfor må du opstille en ligning, hvor du isolerer x og y på den ene side af lighedstegnet.
-15x+5y-45=0

-15x+5y=45

Du har nu to ligninger med to ubekendte, som jeg formoder er en velkendt metode for dig, tager udgangspunkt i, at det er B-niveau:)

Held og lykke!


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2021 af mathon

                           \small \begin{array}{llllll} -15x+5y-45=0\\\\ -3x+y-9=0\\\\ y=3x+9 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2021 af ringstedLC

#1: At omskrive en ligning giver ikke en anden ligning.


Skriv et svar til: Isoler y i ligningen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.