Matematik

Fremskrivningsfaktor

18. januar 2021 af FrederikIbsen - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Jeg har problemer med at udrengne fremskrivningsfaktoren samt vækstraten og vækstprocenten i opgaver med funktioner. Har ikke kunne finde noget med dette online og måske er det et dumt spørgsmål, men hvordan gør man?

(opgaven: "Y = 2,5 *1,3x")


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Fremskrivningsfaktoren er 1,3.

Vækstraten er 0,3.

Vækstprocenten er 30%.

Generelt gælder for en eksponentialfunktion

f(x) = b * ax

at a kaldes fremskrivningsfaktoren, og vækstraten r er givet ved

a = 1 + r

Vækstprocenten er bare vækstraten regnet om til %.


Svar #2
19. januar 2021 af FrederikIbsen

Tusind tak!


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.