Fysik

Cirkelbevægelse

18. januar 2021 af Jens300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp!


Svar #1
18. januar 2021 af Jens300 (Slettet)

Billede med formlerne


Svar #2
18. januar 2021 af Jens300 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2021 af mathon

      \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& m\cdot g=G\cdot \frac{m\cdot M}{r^2}\\\\ \textbf{b)}\\& g=G\cdot \frac{M}{r^2}=\left ( 6.67408\cdot 10^{-11}\;\frac{m^3}{kg\cdot s^2} \right )\cdot \frac{5.97\cdot 10^{24}\;kg}{\left (6.371\cdot 10^6\;m \right )^2}&=&9.82\;\frac{m}{s^2}\\\\ \textbf{c)}\\& g_{\textup{m\aa ne}}=\left ( 6.67408\cdot 10^{-11}\;\frac{m^3}{kg\cdot s^2} \right )\cdot \frac{7.35\cdot 10^{22}\;kg}{\left (1.737\cdot 10^6\;m \right)^2}&=&1.63\;\frac{m}{s^2} \end{array}


Skriv et svar til: Cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.