Matematik

Vektor

18. januar 2021 af Antoncold - Niveau: C-niveau

Forstår ikke hvordan man laver de her 3 opgaver som jeg har vedlagt nedenunder??

Jeg vil gerne vide hvilken formel og hvordan I/du har lavet


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2021 af peter lind

a) Det kan gøres på flere forskellige måder

  1) se om der findes tal så  s*a+t*b = c  Hvis du skriver dem ud i kordinater få du et ligningssystem i de        to   ubekendte s og t

   2)  vis at de to vektorer ikke er parallelle

b) Træk den kendte vektor over fra venstre side til højre side

c)  løs ligningen a·b =  0

formlerne står side 11 i din formesamling


Svar #3
18. januar 2021 af Antoncold

Forstår stadig ikke hvad du mener??


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2021 af peter lind

du må forklare hvad du ikke forstår


Svar #5
18. januar 2021 af Antoncold

Altså forstår ikke hvordan den måde du forklare det på??


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2021 af kemc

#5

Altså forstår ikke hvordan den måde du forklare det på??


a+b=\binom{3+(-13)}{-5+23}=\binom{-10}{18}=2,5*\binom{-4}{7,2}.

Da a og b er vektorer af samme dimension, kan de lægges sammen


Svar #7
18. januar 2021 af Antoncold

Takk men det giver ikke svaret på selv spørgsmålet, om man kan skrive det som k·c, hvor k er konstant?

Og hvilken formel har du brugt??


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2021 af kemc

#7

Takk men det giver ikke svaret på selv spørgsmålet, om man kan skrive det som k·c, hvor k er konstant?

Og hvilken formel har du brugt??

Da a og b er vektorer af samme dimension, kan de lægges sammen. Om vektoren a+b kan skrives som en konstant k gange vektoren c betyder med andre ord "Kan et tal k ganges på vektoren c, hvorved dens værdier bliver det samme som vektoren a+b?". At gange et tal på en vektor svarer til at gange tallet på alle vektorens koordinater. 


Svar #9
18. januar 2021 af Antoncold

hvilken formel har du brugt??


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2021 af peter lind

formel 47 side 11 og formel 46 side 10


Svar #11
19. januar 2021 af Antoncold

jeg tror ikke jeg har den der bog


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2021 af kemc

#11

jeg tror ikke jeg har den der bog

https://emu.dk//sites/default/files/2019-02/Formelsamling-Matematik-A---stx-2018%20(4).pdf


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.