Matematik

Opsparing og lån

19. januar 2021 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der en som kan fortælle mig fidusen bag skemaet med lån... ligenu prøver jeg at finde ud af hvor meget der kommer til at stå i rente og ny saldo i række 6 og 7.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2021 af AMelev

Der kommer jo både den årlige indbetaling og årets renter til hvert år. 
Ny saldo er saldoen umiddelbart efter rentetilskrivning og indbetaling. Den ligger til grund for næste års rentetilskrivning og overføre derfor som Gammel saldo til året efter.

Rente = r · Gammel Saldo, I dette eksempel 2% · Gammel Saldo

Ny saldo Gammel Saldo + Rente + b. I dette eksempel  Gammel Saldo + 2% · Gammel Saldo + 500

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #2
21. januar 2021 af UCL (Slettet)

Jeg forstår det som at man indbetaler 500kr hvergang og renten stiger med 2% og der bliver lagt 500kr oveni . Derfor har jeg regnet ud at ny saldo for 6 række er: 3154,06kr og for 7 række er : 3717,14kr . Men jeg forstår endnu ikke hvordan renten stiger fra :10-20,20-30,60-41,22. Hvad er det som der bliver gjort? Vil du forklarer mig det?

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2021 af AMelev

Dine saldoer 6 og 7 er rigtige.

Renten stiger ikke med 2%. Renten er 2% af saldoen ved starten af året, dvs 
Rente = r · Gammel Saldo
Da Gammel saldo ændres hvert  år, vil rentebeløbet også ændres.

Fx fra 4 til 5
Gl. saldo = 2060.80
?Rente = 2%· 2060.8 = 41.22 = 41.22

Fra 5 til 6
Gl. saldo = 2602.02
Rente = 2%· 2602.02 = 52.04


Svar #4
21. januar 2021 af UCL (Slettet)

Okay. Ej så er jeg med:) tak

Svar #5
21. januar 2021 af UCL (Slettet)

Hvis man skal komme frem til : hvor mange penge vi i alt har indbetalt efter 7 indbetalinger ? Skal man så lægge alle tallene sammen fra gammel saldo f.eks. 500kr+ 1010kr+ 1530,20kr osv ?

Brugbart svar (1)

Svar #6
22. januar 2021 af Quarr

#5

Jeg vil mene det er følgende:

(Fast indbetaling+Rentebeløb) hver termin. Det er jo dem du lægger oveni på terminsdagen så opsparingen stiger og du indbetaler det, jo. 

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2021 af AMelev

Du har indbetalt 500 kr. 7 gange, resten er renter (fra banken).


Skriv et svar til: Opsparing og lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.