Matematik

sin(arcsin(10))=10?

19. januar 2021 af SofieAmalieJensen - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, kan det passe at dette udsagn er forkert: sin(arcsin(10))=10? Da 10 ikke ligger indenfor intervallet [-1;1]? Eller skal man bare se det som om at sinus og arcsinus går ud med hinanden, så der står 10 tilbage?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2021 af janhaa

\sin(\arcsin(x))=x\\ -1\leq x \leq 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2021 af peter lind

arcsin er definere for  alle tal og tallet ligger i intervallet [-1; 1] så der er ikke noget problem med definitionsmængden. Derimod er der problemer med at sinfunktionen ikke har en entydig invers(sinus funktionen er defineret på et begrænset interval når man definerer arvcsin). Hvis x∈[-90º;90º[ eller hvs man regner i radianer  [-π/2; π/2[ er der inge problemer; men hvis x ligger udenfor disse intervaller går det galt. Prøv evt. med di lommeregner


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Definitionsmængden for arcsin er [-1,1], så det er her, det går galt arcsin(10) er ikke defineret.


Svar #4
19. januar 2021 af SofieAmalieJensen

Super, mange tak for hjælpen:-)

Skriv et svar til: sin(arcsin(10))=10?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.