Matematik

tredegradspolynomium

22. januar 2021 af jiha0050 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, min klasse er igang med at lære om tredjegradsplynomium, men jeg forstår det stadig ikke.

ligningen hedder f(x)=8x+2)*(x+1)*(x-2). jeg håber i kan hjælpe med at forklare hvordan man gør der:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2021 af mathon

Finde nulpunkter eller finde tredjegradspolynomiet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} &f(x)=8\left(x+\frac{1}{4}\right)(x+1)(x-2)=0\\\\& x=\left\{\begin{matrix} -1\\-\frac{1}{4} \\ 2 \end{matrix}\right.\\\\\\&f(x)=(8x+2)(x^2-2x+x-2)\\\\& f(x)=(8x+2)(x^2-x-2)\\\\& f(x)=8x^3-8x^2-16x+2x^2-2x-4\\\\\\& f(x)=8x^3-6x^2-18x-4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

#0 Du mangler en venstreparentes. Står den før eller efter 8-tallet?


Svar #4
22. januar 2021 af jiha0050 (Slettet)

Før 8 tallet og man skal finde nulpunkter

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Så skal du brege nulreglen, der siger, at hvis et produkt er nul, er mindst én af faktorerne 0. Du kan derfor slutte, at for det ene nulpunkt er 8x+2 =0, hvoraf du får, at x=-1/4 er rod.


Svar #6
22. januar 2021 af jiha0050 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du skal finde x-værdier, hvor de tre parenteser ganget sammen giver 0. Det sker netop, hvis én af dem er 0. Det giver en x-værdi for hver parentes.


Svar #8
23. januar 2021 af jiha0050 (Slettet)

Nårhhh okay tak

Skriv et svar til: tredegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.