Matematik

Stokastisk variabel og Binomialfordeling

22. januar 2021 af nøvsen - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lidt brug for hjælp til vedhæftede opgaver:) tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2021 af peter lind

Stokastisk variael. sandsynlighed for at en gymnasieelev ryger

Det er en binomialfordeling med n=882 og p=018

b) Brug dit CAS værktøj


Svar #3
22. januar 2021 af nøvsen

Jeg tror ikke helt at jeg er med...


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2021 af peter lind

Hvad går der galt ?


Svar #5
22. januar 2021 af nøvsen

Jeg snakkede med min matematiklærer (som ikke svarer længere)

Han sagde jeg skulle benytte mig af formlen: X~b(n,p) 

Men jeg ved ikke hvordan jeg løser a, ud fra det


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2021 af peter lind

Du skal ikke løse a ved hjælp af de oplysning. Det er faktisk bare en oplysning om at det er en binomialfordeling.


Svar #7
22. januar 2021 af nøvsen

Så er jeg helt fortabt, i forhold til at løse den


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2021 af peter lind

Løsningen til a står jo i #1 og  b står der hvordan du skal løse den.

Jeg tror du gør det mere indviklet end det faktisk er


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2021 af AMelev

Stikprøve: n = 882 og p = P(ryger) = 18%

a) Stokastisk variabel: X = antal rygere blandt danske gymnasieelever
Model: X ~ b(882,18%)

b) P(højst 150 rygere) = P(X ≤ 150) 
Præcis, hvordan du bestemmer det, afhænger af dit CAS-værktøj.


Svar #10
22. januar 2021 af nøvsen

jo altså jeg ved godt at 18% af eleverne ud af de 882 er rygere, men problemet opstår i at skulle indføre en stokastisk variabel og opstille en binomialmodel.

Jeg takker, for at du vil bruge din tid på mig, virkelig!


Svar #11
22. januar 2021 af nøvsen

AMelev, okay tak, er b så regnet rigtigt, hvis jeg får det til 0,026 = 2,6%


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. januar 2021 af AMelev

#11 Det får jeg ikke. Hvilket CASværktøj bruger du, og hvad har du tastet?
Tjek lige, at du ikke har beregnet P(X = 150).


Skriv et svar til: Stokastisk variabel og Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.