Matematik

Komplekse tal

24. januar 2021 af stin5875 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal løse følgende opgave:

Løs ligningerne

 \overline{z} = \frac{4}{z}     ,    \overline{z} = -\frac{4}{z}

hvis muligt. Skitser løsningsmængden i den komplekse plan.

Jeg kan bare ikke se, at der skulle være en løsning. Men helt konkret hvorfor, det vil jeg gerne have hjælp til.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2021 af janhaa

\bar{z}*z=4\\ z=\pm 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2021 af janhaa

\bar{z}*z=-4\\ z^2=-4


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Den sidste er forkert.

z = x+iy

\overline{z} = x-iy

\overline{z}z = (x-iy)(x+iy) = x^{2}+y^{2}

Dette er et ikkenegativt reelt tal, så ligningen har  ingen løsning.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.