Fysik

Rydbergkonstanten

26. januar 2021 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave jeg ikke kan regne ud. Jeg har lavet en lineær funktion for punkterne. hvilket er sat ind i opgave. Men kan ikke se hvordan jeg kommer videre.

Vedhæftet fil: Rydberg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2021 af mathon

Hvis du før regressionen havde regnet bølgelængden i meter,
var regressionudtrykket blevet
                                                        \small y=-\underset{\mathbf{{\color{Red} R}}}{\underbrace{1.08956\cdot 10^7}}x+\underset{\mathbf{{\color{Red} \frac{R}{4}}}}{\underbrace{2.73707\cdot 10^6}}

gennemsnit:
                           \small \textup{sum}\left ( \left \{ 1.08956\cdot 10^7,4\cdot\left ( 2.73707\cdot 10^6 \right ) \right \} \right )/2=1.09219\cdot 10^7\quad (m^{-1})


Svar #2
26. januar 2021 af MimiJac

Ja okay. Det passer også lidt bedre :)

I forhold til at omregne fra nm til m. så er det jo bare nm * 10^-^9

Men når jeg gør det ved punkterne og sætter den ind i excel regression, bliver det ikke rigtigt. Ved du hvad jeg skal gøre i stedet?


Svar #3
31. januar 2021 af MimiJac

Er der en der kan hjælpe? Har stadig ikke løst opgaven.


Skriv et svar til: Rydbergkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.