Matematik

f´(x)=0?

27. januar 2021 af Emmaa1212 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har denne opgave som jeg skal løse uden cas. Sagen er at jeg ikke ved hvordan man gør det uden cas

håber i ville hjælpe mig 

På forhånd 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2021 af ringstedLC

Funktionen har to led, der kan differentieres hver for sig. Det første er en sammensat funktion. Brug din FS som hjælp.


Svar #2
28. januar 2021 af Emmaa1212

Men efter man så får difrenntieret den, hvad skal man så? Skal jeg sætte den lig nul og isoler mht x? Eller skal den bare difrentieres udefra at den er en sammensat funktion?

Kan du uddybe det lidt mere?

#1

Funktionen har to led, der kan differentieres hver for sig. Det første er en sammensat funktion. Brug din FS som hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2021 af OliverHviid

Du skal først differentere den, og derefter skal du løse f'(x)=0, dvs. sætte den afledte funktion lig 0 og løse mht. x.


Skriv et svar til: f´(x)=0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.