Fysik

Beta, Alfa og gamma stråling

28. januar 2021 af Kiri0147 - Niveau: 9. klasse
Atomnummeret bliver mindre efter strålingen?
Atomnummeret bliver større efter strålingen?
Atomnummeret ændres ikke?
Hverken massetal eller atomnummer ændres?

Pls hjælp

Mvh Kiriam

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Ved}\\& \begin{array}{lllll} \beta ^-\textup{-str\aa ling \o ges atomnummeret med 1}\\\\ \beta ^+\textup{-str\aa ling mindskes atomnummeret med 1}\\\\ \alpha\textup{-str\aa ling mindskes atomnummeret med 2 og massetallet med 4}\\\\ \gamma\textup{-str\aa ling \ae ndres hverken atomnummer eller massetal} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Beta, Alfa og gamma stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.