Matematik

Sandsynlighedsregning

31. januar 2021 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaveformuleringen står i word-dokumentet.

Jeg har forsøgt at lave opgaven. Er det helt forkert forstået det som jeg har lavet? Jeg har vedhæftet en wordfil som vil se på om jeg har forstået det rigtigt.

Der er den samme opgave som der er lavet en tråd om før. 

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1860187


Svar #1
31. januar 2021 af UCL (Slettet)

Det er filen


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2021 af janhaa

P=\frac{\binom{4}{0}\binom{3}{2}}{\binom{7}{2}}=0,143


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2021 af AMelev

a) I en skuffe ligger 7 farveblyanter. 4 af dem er røde. Der udvælges på tilfældig måde 2 af farveblyanterne.
Bestem sandsynligheden for at ingen af de udvalgte farveblyanter er røde.

7 i alt: 4 røde og 3 andre
2 vælges
Hændelse ingen røde, dvs. 2 andre

Antal mulige: K(7,2) = ...... beregn!
Antal gunstige: K(3,2) = 
 ...... beregn!
P(0 røde) = K(3,2)/K(7,2) = ....

Du beregner 3.2/7.2 i stedet for, og det har ikke noget med sagen at gøre.


Svar #4
31. januar 2021 af UCL (Slettet)

Okay. Ja det er sådan vi har fået forklaret dem via et link til opgaverne, men jeg kan jo godt høre det helt forkert det jeg har forstået, at dividere 3.2 og 7/2 . Jeg er bare ikke helt sikker på jeg ved hvordan jeg kan beregne k(7,2) og k(3.2)... jeg har kigget på Pascal ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2021 af AMelev

Du har jo selv skrevet formlen øverst K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot (n-r)!}
n! = n·(n-1)·(n-2)·....·2·1
Eks. 5! = 5·4·3·2·1 = 120


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.