Matematik

finde f'(x)?

02. februar 2021 af mimi293 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg f'(x) af denne ligning:

f'(x)= 3e^x - 5^x - 1/2ln(x)

jeg har indtil videre differentiere den til:

f'(x)= 3e^x - ln(5)*5^x - 1/2*1/x

og har udregnet at 3e^x forbliver og 1/2*1/x giver 1/2x

Så jeg har problemer med ledet der hedder ln(5)*5^x, fordi jeg ikke ved hvordan man regner det ud. 

Håber der er hjælp at hente :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2021 af StoreNord

Hvor mange vil du differentiere?


Svar #2
03. februar 2021 af mimi293 (Slettet)

Opgaven lyder:

En funktion er givet: f(x) = 3e^x - 5^x - 1/2ln(x)

Find f'(x)


Skriv et svar til: finde f'(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.