Fysik

Diffusionskoefficienten HASTER!!!!

02. februar 2021 af lorinos - Niveau: A-niveau

Hej, jeg ved hvordan den her opgave skal laves, men enhederne passer ikke, for jeg fandt ud af, at enheden af diffusionskoefficienten skal være cm2/s, håber at der er nogle der kan hjælpe??

på forhånden tak

Vedhæftet fil: fff.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2021 af janhaa

D=\frac{E}{s*p*t}=\frac{F*s}{s*\frac{F}{A}*t}=\frac{A}{t}\\ [D]=[ \frac{A}{t} ] = cm^2/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2021 af janhaa

D=E /(s*p*t) = (F*s)/(s*(F*A)*t) = A/t


[D]=[ A/t] = cm^2/s


Svar #3
02. februar 2021 af lorinos

tusind tak for hjælpen, kan du uddybe det lidt? er F*s det samme som J/K?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2021 af janhaa

F: force (N)

s: distance: (cm)

A: area: cm2

t: time (s)

D: diffusion coeff. (cm2/s)

E: energy/work (J)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2021 af janhaa

[F*s] = J


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2021 af janhaa

D=E /(s*p*t) = (F*s)/(s*(F/A)*t) = A/t


Skriv et svar til: Diffusionskoefficienten HASTER!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.