Matematik

Normalvægt??

03. februar 2021 af Bygningsingeniør - Niveau: B-niveau

Hej, 

jeg har lidt svært ved at forstår denne opgave. 

Ved bestemmelse af en mands normalvægt y, målt i kg, ud fra hans højde x, målt i cm, kan man anvende følgende formel

y=0,9*(x-100)

Denne formel kan med rimelighed anvendes for højder mellem 170 cm og 200 cm. Det oplyses, at Peter er 10 cm højere end Gert.

a) Hvor meget er Peters normalvægt større end Gerts normalvægt. 

det jeg har gjordt er, at sætte 10 ind på x's plads, hvilke er peters vægt... y=-81. 

Jeg er usikker på om jeg er på denne rette vej. 

Jeg håber nogen vil hjælpe, og takker på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2021 af janhaa

Gert: y = 0,9*(x - 100)

Peter: y = 0,9*(x +10 -100)


Svar #2
03. februar 2021 af Bygningsingeniør

super tak, men hvad skal der efterfølgende. hvordan kommer man frem til y, skal der isolere x eller ...


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2021 af AMelev

Du skal jo ikke bestemme Gerts og Peters højder, men bestemme vægtforskellen yPeter - yGert.


Skriv et svar til: Normalvægt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.