Fysik

Radioaktivitet

04. februar 2021 af ThomasGU - Niveau: B-niveau

Hey, er der en, som kan hjælpe mig med følgende opgave?

Opgave
Halveringstiden for Cs-137 er 30 år. Hvor stor en del af de radioaktive kerne vil være tilbage i kilden efter 30 år, 120 år og 155 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2021 af mathon

                       \small N(t)=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{\textup{30\;\aa r}}}


Svar #2
04. februar 2021 af ThomasGU

#1

                       \small N(t)=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{\textup{30\;\aa r}}}

Kan det så passe at svarene er hhv. 68,5, 8,56 og 3,81?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2021 af mathon

    Nej


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2021 af mathon

                  \small \small \small \small \tfrac{1}{2}\qquad \tfrac{1}{16}\qquad \tfrac{\sqrt[6]{2^5}}{64}


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.