Matematik

mat

06. februar 2021 af pernilleolehansen - Niveau: A-niveau

To symmetriske terninger, en rød og en blå, kastes. Hændelserne A og B er bestemt ved:

A: Summen af øjnene er 5.

B: Den blå terning viser mindst 3 øjnene

a) Bestem P(A|B) og P(B|A). Er A og B uafhængige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af janhaa

P(A): 1+4, 4+1, 2+3, 3+2 => P(A) = 4/36 = 1/9

P(B); 3, 4, 5, 6 => P(B) = 4/6 = 2/3

a)

P(A | B) = 1/12

P(B | A) = 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2021 af AMelev

                 
A og B er uafhængige, når P(A|B) = P(A), P(B|A) = P(B) og P(A∩B) = P(A)·P(B).

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.