Matematik

Ekponentialfunktion

07. februar 2021 af Hjælpeløselevv - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til denn opgave, hvis der er nogen der kan hjælpe mig:

Tabellen viser nogen støttepunkter til grafen for en eksponentialfunktion f.

   x: 2  4  6  ?

f(x): 3  6  ?  48

Bestem fordoblingstiden for f, og udfyld resten af tabellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2021 af PeterValberg

Se video nr. 5 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2021 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \textbf{Funktion:}\\& \begin{array}{lllll} f(x)=y=b\cdot a^x\\\\ y_1=3\quad y_2=6\\\\ x_1=2\quad x_2=4\\\\ a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}\qquad b=\frac{y_1}{a^{x_1}} \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2021 af AMelev

Fordoblingskonstanten er den x-tilvækst, der bevirker en fordobling af y-værdien.

Når x stiger med 2 (fra 2 til 4), så fordobles y = f(x) (fra 3 til 6)

 

Vedhæftet fil:Udklip-1.JPG

Skriv et svar til: Ekponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.