Matematik

Tangentligning

10. februar 2021 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg har forsøgt at lave den samme opgave som denne tråd handler om: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1872482. Men jeg ved ikke helt hvorfor f’(2) giver : 4,125 ? 9 får jeg ved at indsætte 2 ind i den differentieret ligning f’(x) ? Nogle der vil fortælle mig hvordan man får 4,125 . Hvad bliver f’( 2) ?

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2021 af janhaa

f(2) = -4

f ' (x) = 3x2 + 1,5x - 9

f '(2) = 6


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2021 af janhaa

tangent:

y +4 = 6*(x - 2)

y = 6x - 16


Svar #4
10. februar 2021 af UCL (Slettet)

Undskyld- men Hvordan er det du siger man får f(2)? Og f’(2)?

Svar #5
19. februar 2021 af UCL (Slettet)

#3 tak.  Jeg er stadig ikke helt klar over hvordan man får f(2) og f'(2)  

Har du lyst til at hjælpe mig med hvordan jeg kommer videre med denne opgave, nu har jeg forsøgt at regne lidt mere på det.

y =  f(2) + f'(2)*( x-2)

y=   -4 + 6 *(x-2)

y= -4+ 6 -12 (jeg  kan ikke helt huske hvor 12 kommer fra)

y= 6x - 16

3* x^2 + 1, 50 - 9 

3* 2^2 + 1,50 * 2- 9 = 

y =  4,125

y=  4,125 + f'(2) * (x-2)

y= 4,125+ 9 *(x-2)

y= 4,125 + 9x- 18

y= 9x - 13,875


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.