Fysik

Fysik - bølger

10. februar 2021 af jegerherunderlortekarantæne - Niveau: B-niveau

Jens står ved strandkanten og noterer sig, at der på et minut ankommer 8 bølger.

Bestem bølgernes frekvens.
Bestem bølgernes periode.

a.

8/60=0,13 Hz

b.

1/0,13=7,69 s


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2021 af ringstedLC

Igen enhederne skal anføres.

\begin{align*} f &= \frac{8}{60\,s}\approx 0.13\,Hz \end{align*}

Og så må du ikke bruge det afrundede resultat fra a) i b):

\begin{align*} P &= \frac{1}{\frac{8}{60\,s}}=\frac{60\,s}{8}=7.5\,s \end{align*}


Skriv et svar til: Fysik - bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.