Fysik

Aktivitet

13. februar 2021 af Janne91 - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde aktiviteten efter 72 minutter.

Halveringstiden er 24 minutter og vi starter med 8000 kerner.

Der vil være 1000 kerner tilbage efter 72 minutter. Er med på at formlen A=k*N skal bruges.

Men hvordan? N er 1000 kerner? Hvad er k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} A(t)=8000\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{24\;min}}\\\\ A(72)=8000\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{72\;min}{24\;min}}=8000\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{3}=\left ( 8\cdot 1000 \right )\cdot \frac{1}{8}=1000 \end{array}


Svar #2
13. februar 2021 af Janne91

Så aktiviteten er det samme som antal af kerner der er tilbage??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2021 af mathon

eller

                 \small \small \begin{array}{llllll} A(t)=8000\cdot e^{-0.028881\cdot t}\\\\ A(72)=8000 \cdot e^{-0.028881\cdot 72}=1000 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2021 af mathon

            \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{korrektion:}\\\\A=k\cdot N\\\\ A(t)=\frac{\ln(2)}{24\;min}\cdot N_0\cdot e^{\left (\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{24\,min} \right )\cdot t}=\left ( 0.000481\;s^{-1} \right )\cdot 8000\cdot \left ( e^{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )} \right )^{\frac{t}{24\;min}}\\\\ A(72\;min)=\left ( 0.000481\;s^{-1} \right )\cdot 8000\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{72}{24}}=\left ( 0.000481\;s^{-1} \right )\cdot \left ( 8\cdot 1000 \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^3=\\\\ \left ( 0.000481\;s^{-1} \right )\cdot \left ( 8\cdot 1000 \right )\cdot \frac{1}{8}= \left ( 0.000481\;s^{-1} \right )\cdot1000=0.481\;Bq \end{array}


Svar #5
13. februar 2021 af Janne91

Super, tak! Skal enheden stå i Bq eller s^-1 ?

Synes det er forskelligt hvordan det står.


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. februar 2021 af mathon

Bq


Skriv et svar til: Aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.