Matematik

Den inversefunktion af

13. februar 2021 af zapelmc - Niveau: A-niveau

Hej derude, jeg har i en aflevering fået følgene funktion hvor jeg skal finde den inverse. Men jeg er helt stuck og ved ik umildbart hvad jeg skal gøre, for at finde løsningen.

Håber der er nogle kloge hoveder derude der kan hjælpe.

Funktionen er vedhæftet

Vedhæftet fil: IYZvg6J.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \textup{Funktion:}&f(x)=y=\sqrt{x+4}-1\qquad x\geq -4\\\\& y+1=\sqrt{x+4}\\\\& \left ( y+1 \right )^2=x+4\\\\\\\textup{Invers funktion:}& x=f^{-1}(y)=\left ( y+1 \right )^2-4\qquad y\geq -1 \end{array}


Skriv et svar til: Den inversefunktion af

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.