Matematik

Hjælp til distanceformlen

16. februar 2021 af tonytony - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med min opgave?

Givet et positivt tal p. Betragt punktet F(p/2 , 0) og linjen l: x = -p/2. Betragt et vilkårligt punkt P(x,y)

a) Opskriv dist(p,l) og I PF I udtrykt ved x,y og p 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2021 af mathon

Tegn det og indse:
                                  \small \textup{dist}\left ( P(x,y),l\right )=\left | x-\left ( -\frac{p}{2} \right ) \right |=\left | x+\frac{p}{2} \right |


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2021 af mathon

Punktafstand:
                                  \small \left | PF \right |=\sqrt{\left (x-\frac{p}{2} \right )^2+(y-0) ^2}=\sqrt{\left (x-\frac{p}{2} \right )^2+y ^2}


Skriv et svar til: Hjælp til distanceformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.