Matematik

jeg har brug for hjælp til denne opgave.

25. februar 2021 af XDUWU - Niveau: 7. klasse

Hvis man forlænger hver side i et kvadrat med 3 cm., bliver arealet 81 cm2 større. Hvad er længden i det oprindelige kvadrat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

(x + 3)2 = x2 + 81  <=>

x2 + 9 + 6x = x2 + 81  <=>

6x = 81 - 9  <=>

x = 12


Skriv et svar til: jeg har brug for hjælp til denne opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.