Matematik

Boldens svingning

25. februar 2021 af Emilie76 - Niveau: A-niveau

En bold er ophængt i en fjeder i et lokale. Bolden svinger langsomt op og ned. Boldens bevægelse kan beskrives ved den trigonomatriske funktion givet ved 

f(t) = 3*sin(1/2*Pi*t) + 5;

hvor f(x) betegner boldens afstand over gulvet (målt i dm) til tidspunktet t (målt i sekunder)

a) Betsem perioden T, for boldens svingning


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af peter lind

se formel 127 og 128 på side 23 i din formelsamling


Svar #2
26. februar 2021 af Emilie76

#1

se formel 127 og 128 på side 23 i din formelsamling

Hedder den så bare 

T = 7-3 = 4 

Eller er der en større udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2021 af peter lind

også  ½π = ω  => T = 4


Skriv et svar til: Boldens svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.