Matematik

Omskrivning af eksponentiealfunktioner

27. februar 2021 af eliasrug03 - Niveau: A-niveau

Hej alle. 

Jeg har brug for hjælp til en matematikopgave hvor jeg skal omskrive en eksponentialfunktions forskrift om. 

Jeg har ikke lært noget om nogen y=e^(k*x) forskrift og ved derfor ikke hvordan jeg skal løse den og søger dermed jeres hjælp.

Tak på forhånd!

(ps billede af min opgave er vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2021 af mathon

                            \small \begin{array}{lllll}\textbf{Brug}\\& k=\ln(a)\\\\& a=e^k \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2021 af ringstedLC

\begin{align*}y=a^x &=e^{k\,\cdot \,x}= \bigl(e^x\bigr)^k \\ \ln(a^x) &= \ln\Bigl(\bigl(e^x\bigr)^k\Bigr) \\ x\cdot \ln(a) &= k\cdot \ln\bigl(e^x\bigr)\quad \text{formel\,(89)}:\ln\left ( a^r \right )=r\cdot \ln(a) \\ &=k\cdot x\cdot \ln(e)\quad \text{formel\,(86)}:\ln\left (e\right )=1 \\ k &= \ln(a) \\ a &=e^k\quad \text{formel\,(85)}:y=\ln\left (x\right )\Leftrightarrow x=e^y \end{align*}


Skriv et svar til: Omskrivning af eksponentiealfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.