Fysik

pls hjælp

06. marts 2021 af heyjohn210 - Niveau: C-niveau

En klump is er ved at smelte. Der er stadig 12 kg is tilbage. Find smeltevarmen for is og beregn, hvor meget energi, der skal til at smelte de 12 kg is.

pls hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2021 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llllll} \textup{smeltevarme for}\\ \textup{is ved 0}\degree C\textup{:}&L_{\textup{smelt}}=334\;\frac{kJ}{kg}\\\\ \textup{smeltning}\\ \textup{af 12 kg is:}\\ \textup{ved 0}\degree C &E_{\textup{smelt}}=\left ( 12\;kg \right )\cdot \left ( 334\;\frac{kJ}{kg} \right )=4008\;kJ=4.008\;MJ \end{array}


Skriv et svar til: pls hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.