Matematik

HJÆLP!

07. marts 2021 af SusanneRasussen - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med denne opgave, og jeg har virkelig svært, ved binomialfordeling. Er der en der vil hjælpe mig godt på vej?

(Opgave ses nedenunder)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2021 af AMelev

                          

a) H0: p = P(Elstar) =20%

b) Stikprøve n = 182, X = antal poser med Elstar, X ~ b(182,20%) under H0.
Jeg er ikke med på, hvad der menes med forventede stikprøveværdier. Alt mellem 0 og 182 er jo muligt.

c) Testet er dobbeltsidet, da såvel små som store testresultater er kritiske for hypotesen. Signifikansniveauet deles derfor med 2½% til hver side.
Bestem den venstre kritiske værdi kv som den største k-værdi, hvor P(X ≤ k) ≤ 2½%
Bestem den højre kritiske værdi kh som den mindste k-værdi, hvor P(X ≥ k) ≤ 2½%
Det kritiske område er så {0,1,.....,kv}∪{ kh,....., 182}

Hvis testresultatet 25 ligger i det kritiske område, forkastes hypotesen, ellers accepteres den.

Hvordan du finder kv og kh afhænger af dit CAS-værktøj, men om ikke andet kan du prøve dig frem.


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.