Fysik

HJÆLP

08. marts 2021 af lottepotte92 - Niveau: C-niveau

eftersigene undersøgte den italienske fysiker galileo galilei hvordan ting falder ved at smide ting ud fra det skæve tårn i pisa. tårnet er 56 meter højt
a. hvad er den potentielle energi af en kanonkugle på 10 kg i toppen af tårnet?
b) hvvad er den kinetiske enerige inden den rammer jorden?
c) hvor hurtigt rammer kuglen jordne?
d) hvor hurtigt vil en musket kugle på 10g ramme jorden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2021 af peter lind

a) m*g*h

b) Den totale energi er konstant så Etotal = Ekin + mgh og ved jordoverfladen er h=0

c) ½g*t2 = h

d) samme som c hvis der ses brort fra gnidning


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.