Matematik

Matematik funktioner

11. marts 2021 af bamsebjørn25 - Niveau: B-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Det vil være til meget stor hjælp, tak. 

Tegn ved hjælp af cas grafen for f(x) = x^3 + 3/2*x^2 - 6*x - 2. Bestem definitionsmængde, værdimængde og angiv monotoniforholdene.

a. Angiv koordinaterne til eventuelle ekstremumspunkter.

b. Vi betragter herefter g(x) = x^3 + 3/2*x^2 - 6*x - 2 for -3 <= x and x < 2. Angiv ekstremumspunkter for g og angiv desuden Vm(g).


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2021 af mathon

      \small \small \begin{array}{lllllll}&& \textup{Dm}(f)=\textup{Vm}(f)=\mathbb{R}\\\\ \textbf{a)}\\& f{\, }'(x)=&3x^2+3x-6\\\\& \textup{monotoni:}\\&&\textup{for } x<-2&\textup{ er }f(x)&&\textup{voksende}\\&& \textup{for } -2<x<1&\textup{ er }f(x)&&\textup{aftagende}\\&& \textup{for } x>1&\textup{ er }f(x)&&\textup{voksende} \\\\& \textup{lokalt max i }(-2,8)\\\\& \textup{lokalt min i }\left ( 1,\frac{-11}{2} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Matematik funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.