Matematik

Lineær funktioner

11. marts 2021 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej. 
Er der nogle herinde der ved, hvordan man løser denne opgave?

På grafen for den lineære funktion f(x)= ax + b ligger to de punkter (3,5) og (6,8).

a) Bestem konstanterne a og b i forskriften. 

b) Undersøg om punktet(4,7) ligger på den rette linie

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2021 af ringstedLC

a) Brug formel (57) og (58).

b) 

\begin{align*} f(x) &= ...\\ f(4)=7 &= ... \end{align*}


Svar #2
11. marts 2021 af MAYA15

Det forstår jeg ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2021 af ringstedLC

Med formlerne bestemmes konstanterne og dermed forskriften. Hvis punktet ligger på grafen, skal dets x-koordinat indsat i f give dets y-koordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2021 af mathon

      \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{solve}\left ( 5=a\cdot x+b\textup{ and }8=a\cdot 6+b,\left \{ a,b \right \} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2021 af mathon

eller
             \small y-y_1=\tfrac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot \left ( x-x_1 \right )


Skriv et svar til: Lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.