Matematik

vektorerne

13. marts 2021 af pandaelsker - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg har fået en opgave hvor jeg skal bestemme længderne af vektorene a, b og c.

a=[1 over -2], b=[2 over 4], c= [-5,-22].

vil det være så simpelt at jeg bare skal tegne dem? eller er der andet logik bag det. 

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll} \textup{Vektor:}&\overrightarrow{a}=\begin{bmatrix} a_1\\a_2 \end{bmatrix}\\\\ \textup{Vektorl\ae ngde:}&\left | \overrightarrow{a} \right |=\sqrt{{a_1}^2+{a_2}^2}=\textup{norm}\left (\begin{bmatrix} a_1\\a_2 \end{bmatrix} \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Vektorl\ae ngder:}\\&\left | \overrightarrow{a} \right |=\sqrt{1^2+(-2)^2}\\\\& \left | \overrightarrow{b} \right |=\sqrt{2^2+4^2}\\\\& \left | \overrightarrow{c} \right |=\sqrt{(-5)^2+(-22)^2} \end{array}


Skriv et svar til: vektorerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.