Matematik

Vektorfunktion og parameterkurve

15. marts 2021 af hjrac - Niveau: A-niveau

Hej, 
Forstår I denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2021 af PeterValberg

Hvis parameterkurven skal have et punkt på andenaksen (y),
så vil det kræve at x-koordinaten for dette punkt er lig med nul,
du skal med andre ord løse ligningen:  t2 - 4 = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2021 af mathon

          \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& \overrightarrow{s}{\, }'(t)=\begin{pmatrix} x{\, }'(t)\\ y{\, }'(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2t\\3t^2+2t-4 \end{pmatrix} \\\\& \textup{vandret tangent }&\textup{kr\ae ver }y{\, }'(t)=0 \end{array}


Skriv et svar til: Vektorfunktion og parameterkurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.