Matematik

trigonometriske funktioner

15. marts 2021 af jlj95 - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse cos(4x)=0,4

så løser jeg først cos^{^{-1}}(0,4)=x1

også løser jeg x1+8pi

eller er det helt forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2021 af peter lind

det er rigtigt. Derefter skal du dividere med 4


Svar #2
15. marts 2021 af jlj95

Hvorfor skal jeg dividere med 4?


Svar #3
15. marts 2021 af jlj95

Vil du prøve og vise mig hvordan du regner den? Jeg forstår det ikke helt tror jeg


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllll}& \cos(4x+p\cdot \frac{\pi}{2})=0.4 \qquad p\in\mathbb{Z}\\\\ \textup{for }p=0&\cos(4x)=0.4\\\\& 4x=\cos^{-1}(0.4)=1.15928\\\\& x=\frac{1.15928}{4}=0.28982\\\\ \textup{generel}\\ \textup{l\o sning:}&x=0.28982+p\cdot \frac{\pi}{2}\qquad p\in\mathbb{Z} \end{array}


Skriv et svar til: trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.