Matematik

Cirklens ligning

15. marts 2021 af Trussetyven43 - Niveau: C-niveau

x^2+y^2+10x-4y=-13

Hvordan laver jeg udregning til denne ligning. Jeg skal finde centrum og radius. Jeg har det rigtige svar til C og r, men jeg har brug for hjælp til hvordan jeg kommer frem til det:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Kvadratkomplett}\mathrm{\acute{e}}\textup{r}&x^2+y^2+10x-4y=-13 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2021 af mathon

                               \small \begin{array}{lllllll} & x^2+y^2+10x-4y=-13\\\\& x^2+10x+y^2-4y=-13\\\\& (x+5)^2-5^2+(y-2)^2-2^2=-13\\\\& (x+5)^2+(y-2)^2=-13+29\\\\\\& (x-(-5))^2+(y-2)^2=4^2 \end{array}


Svar #3
15. marts 2021 af Trussetyven43

Ahhhh okay. Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.