Matematik

Ekspotentiel forskrift

18. marts 2021 af Guleroden1 - Niveau: C-niveau

Hej, Hvad skal jeg sætte ind i formlen for a 

i denne opg?

Vedhæftet fil: opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2021 af mathon

                              \small \small \small \begin{array}{llllll}& M(t)=b\cdot a^t\\\\\textup{start:}& M(t)=25\cdot a^t\\\\\textup{efter 6 uger:}& M(6)=25\cdot a^6=60\\\\& a^6=60\\\\\textup{a beregnes:}& a=60^{\frac{1}{6}}\\\\ &a=1.9786\\\\\\ \textup{eksponentiel funktion:}&M(t)=25\cdot 1.9786^t \end{array}


Svar #3
18. marts 2021 af Guleroden1

Tak! Hvad med: 

En eksponentiel funktion ff har begyndelsesværdien 7 og grafen for funktionen går gennem punktet (6;109375)(6;109375). Bestem en funktionsforskrift for f.

Hvordan finder man a når man kender b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 0 

Svar # 2 er ikke rigtigt

M(t)n= b·at

60 = 25 · a6

( 60 / 25 ) = a6

6√ ( 60 / 25 ) = a

1,157 = a

Forskrift M(t) = 25· 1.1571t 

M(6) = 25 · 1,15716 = 60


Svar #5
18. marts 2021 af Guleroden1

#4 Det virker også lidt mere "logisk"

solve(60=25*x^(6),x) ?  x=1.15709

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2021 af mathon

korrektion af tasterod:
                              \small \small \small \small \begin{array}{llllll}& M(t)=b\cdot a^t\\\\\textup{start:}& M(t)=25\cdot a^t\\\\\textup{efter 6 uger:}& M(6)=25\cdot a^6=60\\\\& a^6=2.40\\\\\textup{a beregnes:}& a=2.40^{\frac{1}{6}}\\\\ &a=1.15709\\\\\\ \textup{eksponentiel funktion:}&M(t)=25\cdot 1.15709^t \end{array}


Skriv et svar til: Ekspotentiel forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.