Bioteknologi

Beregning af antallet af molekyler i følgende portioner

18. marts 2021 af pandaelsker - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal beregne antallet af molekyler i følgende portioner:

0,002 mol C12H22O11

0,002 g C12H22O11

Jeg behøver ikke svaret, men bare en måde at løse opgaven på, tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2021 af mathon

l mol indeholder 6.02214·1023 enheder


Svar #2
18. marts 2021 af pandaelsker

Skal jeg så overhovedt bruge C12H22O11 til noget? altså skal jeg bruge dens molar masse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2021 af mathon

Nej.


Svar #4
18. marts 2021 af pandaelsker

så svaret til den første portion vil være: 0.002*6.022*10^23 = 1,2044^*10^21?

Jeg har kigget på et tidligere opslag herinde:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1881250

Hvor i svar #4 og #5 så sætter du mol^-1, hvorfor gør du det?

Plus vi har ikke fået samme resultat i #4 selvom vi har ganget med det samme, kan dette have noget at gøre med det ^-1?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Antal molekyler:}\\&\left ( 0.002\;mol \right )\cdot \left ( 6.02214\cdot 10^{23}\;mol^{-1} \right )=1.20443\cdot 10^{21} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. marts 2021 af mathon

0.002 mol er ikke det samme som 0.002 g.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2021 af mathon

Og det var, hvad du - forgæves - prøvede at sige.

OK - og undskyld!
         \small \begin{array}{lllll} \textup{Antal mol i 0.002 g:} &n(C_{12}H_{22}O_{11})=\frac{0.002\;g}{342.3\;\frac{g}{mol}}=5.8428\cdot 10^{-6}\;mol\\\\ \textup{Antal molekyler i 0.002 g:}&N=\left ( 5.8428\cdot 10^{-6}\;mol \right )\cdot \left ( 6.02214\cdot 10^{23}\;mol^{-1} \right )=3.5186\cdot 10^{18} \end{array}


Skriv et svar til: Beregning af antallet af molekyler i følgende portioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.