Matematik

Spillekort

20. marts 2021 af KristinaAndersen66 - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan pokker opstiller jeg dette regnestykke?

I et eksperiment med et almindeligt spil kort, går ud på at trække et kort, notere hvilket kort det er, ligge det tilbage i bunken og blande sættet. Hvis dette eksperiment udføres 9 gange, hvor stor er sandsynligheden for at 6 af kortene er et billedkort?

Jeg kan ikke få det rigtigt i Wordmat. Det er binomailkoefficient, ik?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2021 af oppenede

Det er binomialfordelingen og dens punktsandsynlighed. Formlen står på
https://da.wikipedia.org/wiki/Binomialfordelingen


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2021 af AMelev

X = antal billedkort X ~ b(9,p), hvor p = P(billedkort) = ....
P(X = 6) Se FS side 28 (165)


Skriv et svar til: Spillekort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.