Matematik

Find ukendte tal

20. marts 2021 af VietCoungVu - Niveau: A-niveau

To størrelse er ligefrem proportionale.

X= 2 og 3 og s

Y= t og 18 og 30 

Bestem tallene s og t 

Er der nogle der kan hjælpe mig, jeg ved ikke hvordan man løser den pls mathon!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2021 af Quarr

f(x)=6x

Se: https://www.regneregler.dk/proportional-funktion-formlen

t:

f(2)=6*2 = ?

s:

30=6s

s= ?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2021 af AMelev

y = k·x
Midterste kolonne: (x,y) = (3,18) ⇒18 = k·3 ⇔ k = 6, dvs. y = ....

Første kolonne: (x,y) = (2,t)
Sidste kolonne: (x,y) = (s,30)

Jf. #1.


Skriv et svar til: Find ukendte tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.