Matematik

Bionominalfordeling

23. marts 2021 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej Derude. 

Har lagt en opgave i bilag, jeg godt kunne bruge lidt hjælp til. 

Opgave a. har jeg gjort rede for, og b. har jeg regnet til 1-0,3=0,7,  dvs at 0,7 er sandsynligheden for at få "ikke plat", men er lidt i tvivl om dette er rigtigt antaget? 

Opgave c. er jeg lidt lost på, så det kunne være rart at se et evt løsningsforeslag på denne? 

På forhånd tak

Mvh ;)


Svar #1
23. marts 2021 af Mojito101

Fandt lige ud af at vedhæfte opgaven så den kunne ses. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2021 af janhaa

c)

P=\binom{5}{3}*0,3^3*0,7^2=0,132


Svar #3
23. marts 2021 af Mojito101

Hvorfor hæver du henholdvis 0,3 i tredje-potens og 0,7 i anden-potens? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2021 af janhaa

#3

Hvorfor hæver du henholdvis 0,3 i tredje-potens og 0,7 i anden-potens? 

Bin(n, p) distribution


Svar #5
23. marts 2021 af Mojito101

Okay, mange tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2021 af janhaa

#3

Hvorfor hæver du henholdvis 0,3 i tredje-potens og 0,7 i anden-potens? 


https://www.wolframalpha.com/input/?i=binomial+distribution


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2021 af AMelev

Du har ikke direkte noget at bruge P(ikke plat) til, men det er korrekt, at det er 0.7.

En binomialfordeling er kendetegnet ved n gentagelser af et eksperiment, som kun resulterer i 2 udfald (sker, sker ikke) eller som det kaldes i mange lærebøger (succes, fiasko)

a) Da der er tale om 5 gentagelser af basiseksperinentet Flip af mønt, hvor udfaldsrummet for et flip kun består af 2 udfald (plat,ikke-plat) er X = antal plat binomialfordelt med antalsparameter 5 og sandsynlighedsparameter 0.3. 
X ~ b(5,0.3)

b) Vm(X) = {0,1,2,3,4,5}

c) Brug din formelsamling side 28 (165)


Svar #8
23. marts 2021 af Mojito101

Mange tak for hjælpen begge to!


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts 2021 af AMelev

#1 Hvis du vil være rar ved læserne, så indretter du lige billedstørrelsen, så det bliver pænere - max 650 i bredden. Hvis du ikke gør det, bliver bredden bare tilpasset uden at være låst til højden, så det kommer til at se træls ud, hvis det oprindelige billede er for stort.


Svar #10
23. marts 2021 af Mojito101

Jeg har haft bøvl med at uploade billeder generalt, og har først fået det til at fungere nu. Så længe det er læseligt så går det jo nok, men skal nok have det i mente. ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. marts 2021 af AMelev

:)


Skriv et svar til: Bionominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.