Matematik

Nulhypotese

24. marts 2021 af emil8989 - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg følgende opgave, jeg kan simpelthen ikke helt forstå det? Tak på forhånd :)


Svar #1
24. marts 2021 af emil8989

En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2021 af AMelev

                         
a) X = antal G-stemmer, p = P(G)
Nulhypotese H0: p = 78%
Alternativ hypotese H1: p ≠ 78%

Stikprøve: n = 988 Resultat: 752 G-stemmer
X ~ b(988,78%) under H0

b) Testet er dobbeltsidet, da såvel små som store testresultater er kritiske for hypotesen. Signifikansniveauet deles derfor med ½% til hver side.
Bestem den venstre kritiske værdi kv som den største k-værdi, hvor P(X ≤ k) ≤ ½%
Bestem den højre kritiske værdi kh som den mindste k-værdi, hvor P(X ≥ k) ≤ ½%
Det kritiske område er så {0,1,.....,kv}∪{ kh,....., 988}

Hvis testresultatet 752 ligger i det kritiske område, forkastes hypotesen, ellers accepteres den.

Alternativt kan du se, om P(X ≤ 752) ≤ ½% eller P(X ≥ 752) ≤ ½%. Hvis det er tilfældet skal hypotesen forkastes.


Skriv et svar til: Nulhypotese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.