Matematik

pocent

25. marts 2021 af marta05 - Niveau: 10. klasse

I Billund Lufthavn har der de seneste år været en fremgang i passagertallet på ca. 3 % om året. I 2012 var passagertallet ca. 2,7 mio. 

Opstil en funktionsforskrift for passagertallet i de kommende år, hvis udviklingen fortsætter.
Fremstil et grafisk billede af funktionen.
Hvor mange år går der, inden passagertallet når over 3 mio?

kan i hjølper løser den opgaver Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af Quarr

 Webmatematik.dk  er godt at bruge hvis man er i tvivl.

Spørgsmål 1:

r=p/100=a-1 <-> a?1+r/(100)

f(x)=y=2,7 mio*1,03x

x=antal år og f(x)=y=passagertallet

Spørgsmål 3:

3000000=2,7*1,03x

Tag ln på begge sider samt benyt: ln(ab)=b*In(a) 

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2021 af mathon

                                   \small \begin{array}{llllll} \textbf{Sp\o rgsm\aa l 3:}\\&& 3=2.7\cdot 1.03^x\\\\&& x=\frac{\ln\left ( \frac{3}{2.7} \right )}{\ln(1.03)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2021 af AMelev

x = antal år efter 2012
f(x) = antal passagerer (mio.)

Benyt fremskrivningsformlen S = B·(1 + r)n
S = slutværdi, B = startværdi (begyndelsesværdi), r = vækstrate, n = antal vækstperioder
B = 2.7 .
r = 3%
n = x
S = f(x)

3 mio. passagerer, dvs. f(x) = 3
Bestem skæringspunktet (xs,ys) mellem grafen for f og linjen y = 3.
Besregn xs + 2012.
 


Skriv et svar til: pocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.