Matematik

Reducering

02. april 2021 af Warrio - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg skal reducere følgende udtryk:

\frac{\sqrt{48x^7}}{\sqrt{12x^3}}

facitlisten siger at den kan reduceres til 2x^2. Det kan jeg slet ikke få det til, at blive.

Jeg har gjort følgende indtil vider:

\frac{\sqrt{48}x^{\frac{7}{2}}}{\sqrt{12}x^{\frac{3}{2}}} = \frac{48^{\frac{1}{2}}x^{\frac{7}{2}}}{12^{\frac{1}{2}}x^{\frac{3}{2}}}

Jeg har en idé om hvordan man får x^2, men det kan kun lade sig gøre hvis tallene som er ganget på x er det samme, ikke? (men det er de ikke i dette tilfælde). Har jeg måske gjort noget forkert, eller er der flere ting som jeg kan gøre men ikke kan se det? 

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2021 af janhaa

\frac{2\sqrt{12}x^{3,5}}{\sqrt{12}x^{1,5}}=2x^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2021 af ringstedLC

\begin{align*}\frac{a^r\cdot c^s}{b^r\cdot c^t} &= \frac{a^r}{b^r}\cdot \frac{c^s}{c^t} &= \left (\frac{a}{b}\right )^r\!\cdot c^{s-t} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2021 af AMelev

Formelsamling STX A side 7 (29) 
Forkort med 12x3 (19).


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2021 af StoreNord

#0
Erstat de 2 kvadratrodstegn med et stort eet, der omfatter hele brøken.
Og forkort.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.