Matematik

Differentialligning

05. april 2021 af inneedofhomework - Niveau: A-niveau

Hej. Er der nogen, der kan hjælpe med at løse denne opgave trin for trin, så jeg bliver fortrolig med, hvordan det skal gøres?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2021 af peter lind

Divider på begge sider af lighedstegnet med y og gang med dx. Derefter integrerer du på begge sider af lighedstegnet

eller du skal bruge formel 175 side 29 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2021 af Anders521

#0 

Husk at 

0) en redegørelse for en løsning til en diff-ligning, betyder at gøre prøve.

1) y = f(x), således at y = (x+1)·exp(x). Indsæt først funktionsudtrykket på højresiden af ligningen.

2) dy/dx er en anden notation for y' . Bestem y'  og indsæt dets udtryk på venstresiden af ligningen.

3) foretage omskrivninger, så højre- og venstresiden er ens.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2021 af mathon

                          \begin{array}{lllll} \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; y=(x+1)\cdot e^x\\\hline \begin{array}{|l|c|} &\\ \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \mathbf{y{\, }'}&\mathbf{y+\frac{y}{x+1}}\\&\\\hline&\\ 1\cdot e^x+(x+1)\cdot e^x&(x+1)\cdot e^x+\frac{(x+1)\cdot e^x}{(x+1)}\\&\\\hline &\\ \; \; \; \; \; \left (x+2 \right )\cdot e^x&\left (x+2 \right )\cdot e^x\\&\\\hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.