Matematik

middelværdi og spredning

08. april 2021 af Mariassssssss - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har brug for hjælp og forklaring til hvordan jeg regner b. Opgave a er vedhæftede.

En stokastisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter 30 
og sandsynlighedsparameter 0,6.

a) Tegn et søjlediagram for fordelingen af X. (vedhæftede)

b) Bestem middelværdien μ og spredningen σ for X

Vedhæftet fil: pindediagram.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2021 af janhaa

b)

\mu = np=30*0,6=18\\ \\ \sigma=\sqrt{18*0,4}=2,68


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2021 af AMelev

\sigma=\sqrt{n\cdot p\cdot (1-p)}=\sqrt{\mu \cdot (1-p)}


Skriv et svar til: middelværdi og spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.