Matematik

lysintensiteten 𝑓(𝑥) = 200 · 𝑎 ^x

11. april 2021 af bo213 - Niveau: B-niveau

hej folkens

en eksamens opgave som jeg har brug for svar til med besvarelser. TAk (:

NĂĄr lys trænger ned gennem vandet i en sø aftager lysintensiteten lysintensiteten f(x) er bestemt ved

f(x) = 200 · a^x hvor x er dybden mĂĄlt i meter. For en bestemt sø gælder, at lysintensiteten er 32 i 5,0 meters dybde.

a) Beregn a 

b) Beregne den dybde, der svarer til en lysintensitet pĂĄ 2,1

c) Med hvor mange procent aftager lysinten

d) Beregn halveringskonstanten og fortolk talletsiteten i søen, når dybden vokser med 1,0 meter?

Mvh Bo


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2021 af Anders521

#0

hej folkens

en eksamens opgave som jeg har brug for svar til med besvarelser. TAk (:

Men hvad skal du sĂĄ lave?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2021 af MandenMedMangeHatte

#0 Kunne du tænke dig en kop varm te mens vi laver dine lektier?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2021 af AMelev

Væn dig til at lægge et billede af opgaven op, så fejl og misforståelser undgås. Det sparer dig også tid, at du ikke skal skrive en lang smøre.
Hvad underviser du i i gymnasiet? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2021 af ringstedLC

a)

\begin{align*} f(5)=32 &= 200\cdot a^{5} \\ a&=\;? \end{align*}

b)

\begin{align*} f(x)=2.1 &= 200\cdot a^{x} \\ x&=\;? \end{align*}

c)

\begin{align*} \% &= (1-a)\cdot 100\%=\;?\,\% \end{align*}

d)

\begin{align*} T_{0.5} &= \frac{\ln(0.5)}{\ln(a)}=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: lysintensiteten 𝑓(𝑥) = 200 · 𝑎 ^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger pĂĄ Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.